Låne penge til efterårsferien til Kario
Artikler

Låne penge til efterårsferien til Kario? Er det en god ide og hvad er dine muligheder?

Det er et velkendt problem for mange, at arbejdslivet er nedslidende og stressende. Samtidig med familie og venner, som skal ses, og ting som skal ordnes i hjemmet, så er det knapt med tid til sig selv. Det kan af og til føles som om, at livet kører afsted med en, uden at det er en selv, der sidder ved roret.

Det er heldigvis sådan, at man i Danmark har sikret ret til ferie under de fleste overenskomster. Det er også en vigtig forudsætning, både for arbejdsstyrken i Danmark, som skal restituere, men også for den enkelte borger, som kan have brug for at finde jordforbindelse igen efter en travl tid.

Når man så har fået noget ferie, så kender mange ligeledes til problemet med, at det pludselig kan være svært at slappe af i hjemmet. Man har endelig ferie og lægger sig på sofaen, men man befinder sig i det samme lokale, som har været grobund for så meget stress og travlhed.

Bunkerne med ubehandlet papirarbejde ligger og stirrer på en. Man får pludselig øje på det hjørne på terrassen, som man aldrig fik nået at reparere. Man erindrer i et kort sekund, at man havde lovet sig selv at rydde op i kælderrummet og omarrangere det i et nyt hyldesystem. Hverdagens sysler stirrer simpelthen på en, når man er i hjemmet.

Kairo er en unik feriedestination

Derfor får mange danskere behov for at holde sin ferie i udlandet. Det har du nok også overvejet, hvis du læser denne artikel. Det kan være en rigtig god ide at tage væk fra hjemmebane, for dermed at kunne få luft i tankerne og få noget afledning fra alt det som normalt presser sig på. Samtidig vil mange gerne rejse til et sted, som ikke er alt for dyrt, da man i så fald pludselig kan stresse over at miste for mange penge.

Derfor rejser mange danskere til Kairo hvert eneste år. Kairo er en by, hvor man er så langt væk hjemmefra, at man hurtigt glemmer alt om tilværelsen hjemme i Danmark. Kulturen er fuldkommen anderledes, og det samme gælder sproget og skikkene. Det kan være overvældende, men er samtidig også den perfekte distraktion til at få tankerne et helt nyt sted hen.

Samtidig er Kairo et sted, hvor købekraften er stærk, hvis man kommer fra Danmark. Det er dermed et sted, hvor man ikke behøver at stresse nær så meget over, om man får tømt pengepungen helt. Bekymringen om at være nødsaget til at tage ekstra vagter på jobbet så snart man er kommet hjem, kan tage glæden fra mange. Kairo er dermed et langt mere økonomisk fremkommeligt valg end f.eks. New York. Samtidig er det mindst lige så eventyrligt at befinde sig i den helt anderledes kultur. 

Ferien er en udgift, men også en investering

Det er rigtigt nok, at ferien kan være en dyr fornøjelse. Dog kan det nogle gange være mere dyrt at lade være. Der gælder her to forskellige logikker. Der er det, som er dyrt for pengepungen, og der er det, som er dyrt for sindet eller kroppen. En ferie kan nemlig være den perfekte måde at tanke op på sindets konto. På den måde kan man komme hjem til hverdagen med fornyet overskud og en ny glæde ved tilværelsen. Samtidig er man en masse nye oplevelser rigere, hvilket gavner i det lange løb.

Selvom man kan blive rig på oplevelser, er det dog vigtigt at overveje økonomien i at rejse væk på ferie. Det er trods alt en udgift, så det er vigtigt at reflektere over hvordan man vil finansiere det. Det er ikke altid, at man har penge på hånden. De fleste mennesker har justeret deres forbrug efter deres indkomst, hvoraf de ikke nødvendigvis har en opsparing andet end i deres bolig. 

Forskellige lånemuligheder

Der findes forskellige muligheder for at kunne få den rigtige finansiering til ferien. Her nævner vi nogle stykker af dem:

At spare op

Dette er umiddelbart det mest fornuftige valg. Mange kan have rigtigt svært ved at holde tålmodigheden, men er man fokuseret nok, kan det godt lade sig gøre. Nøglestenen i at spare op er at lave en økonomisk plan, hvor man laver en oversigt over alle ens indtægter kontra de udgifter man har. Herefter kan man kigge på de områder, hvor man kan reducere sine udgifter.

Jo større forskel der er mellem udgift og indtægt (til indtægtens fordel), jo hurtigere vil man have sparet op til ferien. Den store fordel ved sådan en plan er, at man på den måde hurtigt kan udregne, hvor længe det vil tage at spare op, hvis man har samme indtægt som nu. Hvis man udelukkende sparer op i blinde, kan det være helt uoverskueligt, hvornår man vil have nok penge på kontoen til at kunne købe sin drømmerejse.

Låne pengene

Hvis man vurderer, at man godt kan betale pengene af over det næste stykke tid, kan man også overveje at låne pengene. Det er vigtigt at kigge nøje på hvilke vilkår og renter man låner til. Her kan man også lave en økonomisk plan der viser, hvor længe det vil tage at betale tilbage på lånet, kalkuleret ud fra de indtægter man har på det givne tidspunkt.

På denne måde kan man fuldt regne ud, hvor længe det vil tage. Et lån til forbrug giver ikke et økonomisk afkast, men kan være en investering på et menneskeligt plan, hvis behovet er der.

En lånemulighed er et forbrugslån. Med sådan et lån, står det dig frit for hvordan det skal bruges, og du kan derfor sagtens benytte den til en rejse til Kairo.

En anden mulighed er at få en kassekredit, som på en måde er en mulighed for at kunne hæve flere penge, end der er på kontoen. Her vil kontoen så gå i minus, hvor det så er aftalt, at det er tilladt at gøre.

Her vil man så skulle tjene de ekstra penge på et senere tidspunkt, således at kontoen kommer i plus igen. En kassekredit har den fordel, at den typisk kan hæves hvis behovet opstår. Så snart man har forhandlet de rette vilkår for kassekreditten, handler det dernæst blot om det beløb, man har mulighed for at trække. 

Dernæst er der kviklån, som man eksempelvis kan finde på denne side. Denne type lån er nemmere at skaffe, men kan også have betydeligt højere renter. Sammenlign derfor altid lån med andre typer af lån, så du er sikker på at vælge det rigtige.

Sammenlign og tænk dig om

Det er altid en god ide at sammenligne flere tilbud, så man ikke blot hopper på det første og det bedste. Jo mere oplyst grundlag, at beslutningen hviler på, jo bedre. Det kan også være en rigtig god ide at spørge slægtninge og bekendtskaber. Ikke for at låne penge af dem, da det kan lave store skår i personlige relationer, men derimod for at høre deres erfaringer omkring lån kontra opsparing.