Seværdigheder i Kairo
Artikler

Seværdigheder i Kairo

Egypten er et magisk land, der på mange måder er uset – især hvis du ankommer med ferie som mål. Landet har en helt særlig stemning, en sjæl, der får dig til at føle, at du er en del af historien. Herunder finder du en lille guide til de vigtigste seværdigheder i Kairo.

De Store Pyramider i Giza

Pyramiderne i Giza er de største og mest kendte af alle pyramider i Egypten. De Store Pyramider i Giza er det sted, hvor du skal gå, hvis du vil opleve det vildeste land i verden. Pyramiderne er mange tusinde år gamle, og de er stadigvæk udført med den højeste præcision.

Disse monumentale bygninger blev bygget af tidligere konger og magthavere, som skabte pyramiderne for at slutte sig til deres døde. De 4 pyramider i Giza er: Den Store Pyramide, Theishe Pyramide, Tetishe Pyramide og Mykeriniske Pyramide. De er samlet i en stor landsby nær Cairo, som er den største by i Egypten.

Det er en banegård, som tiltrækker mange turister fra hele verden. Den Store Pyramide er det største og mest berømte monument i hele verden. Det er den største af dem alle og den er den højeste af alle pyramider.

De er bygget af kongerne Cheops, Chefren og Mykerinos, som regnes for de fire dåbskonger af det gamle Egypten. De Store Pyramider i Giza er de eneste steder i verden, hvor man endnu kan finde en egentligt sammenhængende pyramidebygning. Selvom bygningen er ældgammel, er der stadig mange spørgsmål uafklarede vedrørende bygningens opførelse

Khan el -Khalili Bazaar

Khan el-Khalili er en stor historisk bazaar i Kairo, Egypten. Bygningen er opført på en tidligere sø, og dens navn betyder “Khan den lille sø”. Siden år 1268, hvor den gamle bazaar blev grundlagt, er bazaar blevet opført og brændt flere gange. I dag er det en af ​​de største og mest populære turistattraktioner i Kairo.

Egyptisk Museum i Kairo

Det Egyptiske Museum i Kairo er et museum for antikkens kultur i Egypten. Det blev grundlagt i 1858 af kheder Ismail Pacha og er verdens største og ældste museum. Museet, der er beliggende på Tahrir-pladsen i Kairo, rummer en af de største samlinger af antikkens ting i verden. Det indeholder ca. 110.000 genstande og er bygget i årene fra 1858 til 1902. Antikkens udstyr afspejles i museets udstillinger, som omfatter olie- og værktøj, fødevarer, vin og parfume, papyrus, relieffer, møbler, keramik og meget mere. Udstillingen er inddelt i tre hovedafsnit: Old Kingdom, Middle Kingdom og New Kingdom. Det Old Kingdom afsnit er opført i traditionel arabisk stil med finmasket marmor på vægge og tak.

Mohamed Ali-moskéen

Mohamed Ali-moskéen er en af ​​de vigtigste seværdigheder i Kairo. Den er den største i Egypten og den femte største i verden. Den ligger på Sharia Mohammed Ali, som er den centrale gade i Gezira-distriktet i Kairo. Den blev indviet i 1926 og blev døbt efter præsident Mohamed Ali. Moskéen er bygget i en renæssancestil og er rigt dekoreret med arabisk arkitektur. Den har to minareter, som er hver på 121 meter. De er de højeste i Kairo og i Egypten. Moskéen er også kendt som Hassan Fathy-moskéen, fordi den blev opført af arkitekt Hassan Fathy. Den består af en forening og et konferencecenter, som er indrettet i en arkitektonisk stil, der er inspireret af roma-arkitekturen. Den har også en kæmpe skriftplade i den sydlige facade, som er indflettet med sort marmor.

Al-Azhar-parken

Al-Azhar-parken (Egyptisk: حديقة الأزهر, Coptic: Ⲇⲁⲁⲣⲱⲛⲛⲟⲧⲏⲙⲓ) er en park, der er beliggende i midten af ​​det historiske kvarter Al-Azhar i Kairo, Egypten. Parken blev anlagt i år 972 af den Egyptiske sultan Al-Muizz li Din Allah, og det var kendt for at være verdens største park, indtil det blev overgået af Bois de Boulogne i Paris. Parken blev genopbygget i år 1997 efter en brand i år 1990. Den park, der er på 12 hektar, er nu et populært sted for både børn og voksne. Parken er kendt for også at være et af ​​de bedste steder at udforske Kairo fra. Parken har en flod, der løber gennem den, en kiosk, en café, en børneklub, en rutsjebane, et amfitheater mm.

God tur

Hvis du tager til Kairo, bør du kigge forbi Pyramiderne, den egyptiske Fristaden, Gizeh og Khan el Khalili. Det er ikke muligt at besøge Egypten uden at tage til Kairo. Kairo har alt, hvad man kan forestille sig, og der er en masse seværdigheder og gode shopping muligheder.

God tur