billige flybilletter til Kairo
Artikler

Billige flybilletter til Kairo – 5 tips til at komme billigt afsted

Er du en af de mange, der drømmer om en tur til Egypten? Drømmer du om at se pyramiderne, nyde varmen og se den Egyptiske storby? Men afholder dyre flypriser dig fra at rejse på din drømmerejse?

Der findes heldigvis en række gode råd, man kan skrive sig bag øret. Det højner nemlig chancen for at skaffe billige flybilletter. På den måde er der også flere penge, der kan bruges på sjove oplevelser, kulturelle indspark, eksotisk mad, lækre hoteller og alt det, som hjertet ellers begærer.

Det eneste spørgsmål er blot, om du er klar til at opleve Kairo og nyde tilværelsen i det Egyptiske?

Kvit og frit får du her fem gode tips til, hvordan du kan komme billigt til Kairo. Det behøver heldigvis ikke at koste en bondegård at opleve Egypten. Der findes flere smarte tips og tricks, der giver dig de bedste kort på hånden, hvis du ønsker at finde billige flybilletter.

Nøgleordet i denne sammenhæng må være fleksibilitet. Jo mere fleksibel, du kan være, jo bedre og nemmere er det. 

1. gode råd: Overvåg flypriserne – hvornår skal du slå til?

Det kan virke fristende at slå til med det samme – nu hvor der endelig er ledige billetter. Dog er det ikke altid den bedste idé. Flypriserne ændrer sig jævnligt, og de kan derfor både stige og falde. Det er en hårfin balance mellem, at man er ude i for god tid, kontra at man køber dem i sidste øjeblik. Du kan være både heldig at købe billige billetter i god tid, men det kan også lade sig gøre i sidste sekund.

Derfor er det bedste råd, at du over en længere periode overvåger priserne. Det vil give dig en indikator på, hvorvidt de typisk stiger eller falder. Dog kræver det selvfølgelig, at du i god tid ved, at du ønsker at rejse til Kairo. 

Derfor er noget af det vigtigste, du kan gøre at væbne dig med tålmodighed. Flypriserne kan nemlig både stige i takt med efterspørgsel og udbud. Eksempelvis vil flere selskaber sætte priserne på billetterne ned, jo nærmere afrejsen kommer, hvis der fortsat er en del tomme pladser i flyver.

Et godt råd er, at du slår til, hvis du kan se, at prisen er lavere, end hvad du tidligere har set den. Jo længere du har overvåget, jo mere vished har du i forhold til, hvornår prisen gennemsnitligt er lavere end vanligt. 

2. gode råd: Kan du eventuelt flyve fra andre lufthavne end den nærmeste?

Vi har ofte én lufthavn, som vi altid bruger. Ofte fordi den i distance er tættest på eller nemmest at komme til med offentlig transport eksempelvis. Dog kan det være ganske fordelagtigt at se mod andre lufthavne i ens nærhed. Flyver man eksempelvis normalt fra Kastrup, kan man undersøge hvilke afgange, der er fra Billund.

Dog kan det også være en idé at bevæge sig udenfor landets grænser. Mange danskere har haft held med at finde billigere flybilletter fra Hamborg. Hamborg er heldigvis ikke andet end et par timers kørsel væk. Hvis man har mulighed for det, kan man med fordel kombinere flyveturen fra Hamborg med et par dage i den smukke, tyske storby. Det kan blot være med til at forlænge ferien yderligere. Dog skal man altid medregne rejseudgifter til og fra lufthavnen – og stille sig selv spørgsmålet, hvor meget man nøjagtigt sparer. 

Derudover kan du også flyve fra Sverige – der er blandt andet en lufthavn i både Malmø og Göteborg. Undersøg eventuelle afgange eller se hvorvidt, det er muligt at flyve direkte til en destination og derfra – via en mellemlanding – flyve direkte videre til Kairo.

3. gode råd: Kan du flyve på andre tidspunkter end dem, du først havde regnet med?

Jo mere fleksibel din tilgang er til dit afrejsetidspunkt, jo bedre. Hvis du har mulighed for at sætte flere dage af – og dermed lade det være underordnet hvorvidt du kommer afsted fredag eller mandag eksempelvis – vil du også råde over flere muligheder. 

Hvis du ønsker endnu større fleksibilitet, kan det være ideelt at have flere uger til rådighed. Er du eksempelvis studerende har de fleste videregående uddannelser lang sommerferie. Det giver dig dermed mulighed for at rejse mellem juni til september. Når du på forhånd ikke er begrænset til 3 ugers planlagt sommerferie i et bestemt tidsrum, får du de allerbedste kort på hånden for at score de bedste og billigste flybilletter. Det kan eksempelvis være fordi, du er villig til at tage de mindre populære afgange på mere skæve tidspunkter.

4. gode råd: Kan du nøjes med håndbagage?

Der findes flere flyselskaber, hvor du skal betale ekstra, hvis du vil have en stor kuffert med, som skal tjekkes ind. Derfor kan det være ganske fordelagtigt at overveje, hvorvidt du kan nøjes med en håndbagage – såsom en kabinekuffert.

Hvis vejret i Egypten er godt, kan du nøjes med at pakke let sommertøj – og du kan dermed få en del med trods kuffertens størrelse. Ydermere findes der forskellige rejsestørrelser af alt lige fra make-up fjerner til shampoo, som du fortsat kan medbringe i din håndbagage. Det skyldes, at de har en væsentligt mindre størrelse og indeholder det tilladte maksimal på antallet af milliliter af væske, du må medbringe. 

Derudover skal du huske, at du kan købe de fleste fornødenheder i Kairo, når først du er ankommet. Det er ofte også en langt billigere løsning, end hvis du vælger at betale for en stor kuffert, der skal indtjekkes.

5. gode råd: Kan du rejse uden for højsæsonen? 

Et af de bedre forslag er også at rejse udenfor højsæsonen. Der kan selvfølgelig være visse faktorer – såsom skolebørn – der gør det sværere at holde fri på skæve tidspunkter. Dog kan de fleste få lov til at holde efterårsferie en uge efter, det normalt er planlagt.

Undersøg og sammenlign hvor meget du kan spare, hvis blot du rejser udenfor højsæsonen. Det gælder særdeles omkring skolernes sommerferie, hvor mange mennesker rejser indenfor de samme få uger – dette afspejler også flypriserne og ikke mindst leje af hotel i Kairo.

Du kommer ofte længere for dine penge, hvis du tænker i alternative, kreative og fleksible løsninger – og væbner dig med en god portion tålmodighed!